72 óra

Három nap a tettek mezején
9 óra időkerettel számolva!

Dátumt: 2013. október 10-13.
Időkeret: 3x3 óra

  • elsősorban csoportok (min: 4, max: 24 fő és egy 18 éven felüli csoportvezető) jelentkezését várják,
  • de egyéni regisztrációra is van lehetőség (a csoport neve helyett a saját nevedet add meg, s a létszámnál meg 1 főt).
Részletek: 72ora.hu

Miről szól?
Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek olyan közhasznú feladatokat teljesítve, mint például játszóterek felújítása, szemétszedés, erdőtakarítás, betegek és idősek látogatása, sérült vagy árva gyerekek számára programok szervezése, és ehhez hasonló tevékenységek.

Mitől különleges ez a program?
Mert a fiatalok nem csupán elvégeznek egy rájuk kirótt feladatot, hanem maguk tervezik meg a - többnyire meglepetésként kapott - feladat megvalósítását, majd a végén összegzik tapasztalataikat, és bemutatják a helyi közösségnek.

Hogy is zajlik?
A csütörtök esti megnyitón derül ki, hogy pontosan milyen feladatot kapnak a fiatalok, amelynek kivitelezésére 72 óra áll rendelkezésükre. Az első lépés a tervezés, amelyre pénteken kerül sor, majd következik a megvalósítás fázisa, általában a péntek - szombati napok folyamán. Legkésőbb vasárnap délutánig befejeződik a tevékenység és azután következik az értékelés és a közös ünneplés.

Milyen projektek (feladatok) lehetnek?
  • SZOCIÁLIS: bármilyen emberekkel foglalkozó tevékenység, pl.: időseknek, fiataloknak szervezett programok, előadások, segítségnyújtás, stb.
  • ÖKOLÓGIAI: környezet- és természetvédelmi akciók, pl.: erdőtakarítás, parkban szemétszedés, faültetés, stb.
  • FEJLESZTŐ: külső vagy belső építés és újjáépítés, pl.: szobafestés, kerítésfestés, betonozás, játszótér felújítás.